thelain

2012

Publicerad 2011-12-31 00:00:00 i Allmänt

Tänkte bra införa en litet inlägg att just nu slår klockan 00.00 och vi har ett nytt år... igen.
Det känns som 2010 har börjat, och det var två år sedan. Ajajaj! :)
.

Avatar

Publicerad 2011-12-29 19:38:05 i Allmänt

Blev lämnad alldeles ensam hemma utan att ha någonting att göra. Råkade hitta några ansiktfärger och sen plötsligt var hela mitt ansikte blått. Fick ett impuls inblick. Ser just nu ut som avtar. Insprationskälla, ingen.
Kan inte riktigt förstå mig på mig själv. De här ansiktsfärgerna måste vara åtminstone 4 år gamla, om inte äldre. Varför gjorde jag det? Jo, för det går alltid att tvätta bort. Eller..  Inte.
Det är nämligen så att troligen eftersom färgerna är några år sitter det fast lite bättre än vad det skulle ha gjort.
Vatten, tvål fungerar inte alls. Skrubba gör det värre. Ja, trevligt. Trevligt. Så jag kommer tillbringa resten av mitt liv som en blå smurf.
Dessutom funderade jag på att det kunde bli några coola kort när jag kom på att jag glömt ladda mitt batteri. Kiligt.
.
Ska anstränga mig lite till för att få bort färgen, i värsta fall så försvinner det väl någon gång.

Mätt ...

Publicerad 2011-12-29 00:00:05 i Allmänt

Någon mer än jag som känns som en uppblåst balong eftersom man har proppat sig full med mat under julhelgen?

Försenade Julklappar

Publicerad 2011-12-28 23:58:07 i Allmänt

Hoppade nästan upp i taket när jag såg att min julklapp från mina kära syskon kommit idag. De hade blivit lite försenade för det hade krånglat med beställningar och sånt. Bättre sent än aldrig.
Av dem har jag fått en kamerablixt,  Speedlite YN465.
Har sprungit runt med den hela kvällen och fotograferat det minsta objekt som känns som det behövs lite ljus på. Dessvärre har jag ju inte riktigt kommit på hur den fungerar, så bilderna har ju inte varit de bästa. Var väldigt chockerad över vilket skarpt ljus det var i blixten, trodde det skulle vara svagare, men det var otrolig bra ljusskärpa. (Speciellt om man ska jämnföra med kamerablixten på kameran)
.
Jag har också fått en fjärrutlösare av dem, RC-60.
Problemet är att jag inte har kunnat aktivera den. Inte alls. Har kollat batterierna och kontakten och allt. Den går inte igång så undrar om den funkar... Det upptäcker vi, om någon har någon aning om vad det kan vara för problem så kan ni gärna lämna en kommentar!
.
Får inte glömma den sista presenten, ett blixt tält. 
Med den nya blixten och tältet blev det sjukt gryma bilder. Kan inte vänta på att komma till action lite mer. Tur att vi vinterlov!

Klumpighet eller skicklighet?

Publicerad 2011-12-27 23:57:14 i Allmänt

Jag gick på gågatan med en bokia påse, hade nämligen två böcker jag skulle byta in eftersom jag hade fått två exemplar av dem i julklapp.
Solen sken mig rakt i ögonen och det var ett väldigt motljus. Personerna man mötte såg ut som svarta silueter. Hade ganska bråttom för att bli klar med ärendet så jag ökade farten ganska hastigt.
När jag småsprang glömde jag av min påse och den råkade välta en av de lyktor man hade ställt ut längst vägen.
jag möttes av ett svårt dilemma. Skulle jag låtsas som inget hade hänt och fortsätta gå, eller skulle jag stanna och plocka upp lycktan?
Jag bestämmer mig för att fortsätta gå. Det var säkert ingen som märke något. Jag kastade lite vaksamma blickar bakåt. IGEN glömmer jag bort min påse och välter en till lykta.
Hela mitt ansikte blommade upp till en illröd färg och jag tvärstannar. Jag fick för mig att alla människor i hela Ulricehamn stirrade på mig med argsinta ansikten.
''Men ojsan'' hasplar jag stumt ur mig. '' Nu välte jag visst den där''
Jag sprang och reste upp bägge lyktorna innan jag kilade iväg med svansen mellan benen.
Givetvis slår jag vad om att det inte var en person utom jag som la märke till detta. Jaja, så kan det vara ibland.
.

27 December.

Publicerad 2011-12-27 11:00:14 i Allmänt

Jag vaknade i morse. Ganska självklart faktiskt. Jag brukar oftast vakna, om jag inte gör det spelar det troligen ingen roll eftersom det inte är någonting jag känner av själv.
.
Kände att den senaste tiden har jag varit väldigt inaktiv, med bloggandet. Jag bryr mig inte riktigt. Har haft fullt upp med att bara vara hemma. Förmiddagarna har jag spenderat med att sova, och eftermiddagarna blir alltså det som är över med att försöka vara aktiv. Försöka.
.
Nu lyser solen ute också. Hela 10 plusgrader ute. Inte roande.
Inatt drömde jag att alla hade på sig shorts idag. Vilket jag blev jätte frustrerad på. Usch.

23 December.

Publicerad 2011-12-23 23:31:51 i Allmänt

GOGOD JUL ALLIHOPA!
.
Idag har jag julfikat med familjen i vår lilla stad. Mums.
Efter det har jag och min älskade syster kollat på julfilmer och slått in julklappar, skrivit rim.
Hela familjen har sedan klätt julgrannen och kollat på Ett Päron Till farsa Firar Jul.
.

Borta..

Publicerad 2011-12-23 18:42:08 i Allmänt

Som jag misstänkte så smälte all vår underbara snö under natten. För att inte tala om vilket väder det skulle bli imorgon, cirka. 7 plus grader. I år kanske det blir fotboll hos farmor.
.
Är det någon annan än jag som har svårt att förstå att det är julafton imorgon? JULAFTON?!.. det känns som hela december har runnit förbi utan att det har hänt någonting när det har hänt jätte mycket...
.

22 December.

Publicerad 2011-12-22 23:12:55 i Allmänt

Äntligen har jag jullov! Det var på tiden. Har spenderat nästan hela dagen med att bara ta det lugnt. Härligt!
Nu på kvällen spelade jag julklappsspel med släktingar. Tror det eller ej, men JAG fick 5 presenter. Brukar aldrig få någonting, och jag är riktigt dålig förlorare så det brukar gå åt skogen. Förra året fick jag en ful ren och jag blev så tjurig så jag böjde av benen på dem och gick och kollade på film. SUCK. Som sagt, ganska dålig förlorare.
.
Endast en dag kvar till julafton snart då! Roligt. Jag älskar julafton. Vet inte riktigt hur jag kom att tänka på det, men jag satt och funderarde på hur många människor som Egentligen måste hata mig. Det måste vara en rät så stor mängd....

19 December

Publicerad 2011-12-19 20:02:22 i Allmänt

Godmorgon, godkväll. Ja, ha en god någonting. Snön har fortfarande inte smällt ännu *förvånad*. Det har faktiskt varit minusgrader hela dagen. Hoppas att det ligger kvar nu. Såg också att de har börjat sprutta i skidbacken. Det är på tiden. Har tvekat lite om jag ska köpa årskort, tvekar på det lite men om det fortsätter att vara sånt här underbart väder så finns det igen anledning att inte köpa det.

Julmys med världens bästa familj.

Publicerad 2011-12-18 19:35:52 i Allmänt

När jag tittade ut genom fönstret imorse fick jag en riktig chock. Det har nämligen kommit förvånantsvänt mycket snö - JA!
Idag har vi haft julbestyr hela familjen. Vår årliga ''gå ut och hugg ner en julgran dagen'', nämligen den fjärde advent. Hela familjen, alla 6, gick ut i skogen och högg en julgran, tände en eld och grillade korv. Ännu roligare var det ju förstår nu när det hade kommit så pass mycket snö som sagt, 10 cm. Julmys med världens bästa familj!
.
Syrran var väldigt inne i en tävling som hon hade hittat på. Att tälja det bästa grillspettet. Ingen var med. Med tanke på att mitt brann upp... kanske jag borde vara med nästa gång.
Nackdelen var att jag förlorade på min och brorsan brottningstävling. Jag blev inte nerslängd 1 gång, vi var väl uppe i 20. Det slutade med att  brorsan fyllde hela min jacka med snö.

Den där snön som smälter.

Publicerad 2011-12-17 00:12:03 i

Var ute och fotograferade innan det blev mörkt. Älskar den här bilden. Reflektionen i vattendroppen och trädet bakom. Inget märkt värdigt annars, utom en bild som man verkligen fastnar för.
.
Canon Eos 550D + 55-75mm + mellanringar. 20 mm.

Snö - Tö?

Publicerad 2011-12-17 00:08:37 i Allmänt

Kommer snö lite ibland. Och sen smälter det bort. Den ända vi har ute just nu är varmt väder och slask.. HÄRLIGT :/
.
Imorgon hade vi tänkt åka in till borås, jag och mamma, och handla återstående julklappar! :) JUL. Fast egentligen är det inte nödvändigt för mig att få några klappar i år, jag har allt jag behöver och lite till. Skulle vara bättre att skänka pengarna till någon som verkligen behöver dem...
.

Pepparkakor.

Publicerad 2011-12-16 17:35:27 i Allmänt

Mums. Bakade pepparkakor i måndagas. Det blev inte så många så vi ska baka mer i helgen (vi = mamma). Mysigt. Mysigt.
.
Igår spelade jag och syster in några sånger i hennes hemmastudio som hon har på sitt rum. Trevligt och ännu mera julstämning.
.

16 December

Publicerad 2011-12-16 17:31:45 i Allmänt

Puh. Äntligen helde senaste dagarna. Jag är väldigt inne i min skrivning, julklappsbestyr och så vidare. Hur härligt är inte det? Julkänslan är UNDERBAR! Kanske för att jag älskar jul, snö. Allt.
.
Har redan köpt några julklappar. Slått in dem riktigt fint också.
Har gjort julkort till mina fina vänner vilka jag ska skicka. Måste göra det snart. De brukar ta lite förlång tid innan de kommer iväg.
.
På tal om det. Vinnaren i tävlingen kommer upp i morgon så har du inte anmält dig har du fortfarande chansen att göra det!
.
g. Har haft lite fullt upp

13 December.

Publicerad 2011-12-13 19:03:52 i Allmänt

Lucia framträdande två gånger på förmiddagen. Eftersom jag är rätt så lång hamnade jag i det bakre ledet och jag kan säga att jag såg inte mycket. Såg inte ett enda ansikte på någon ur publiken, hur jag än försökte. Det jag såg var några ryggar framför mig. Inte så speciellt roligt. :)
.
Bättre blev det inte när jag och min kompis råkade börja sjunga när det bara var killarnas tur. Men det verkade inte som det var någon fara, man hade inte hört någonting ute i publiken.
.
Var och tittade på Lucian igår igen, för alla ni som undrar varför jag har sett på det så många gånger så är min syster med.
.
En sne bild från kyrkan på luciatåget i vår stad.
.

Empty Streets.

Publicerad 2011-12-11 18:24:38 i Allmänt.
I torsdagskväll var gågatan alldeles tom. Inga bilar. Inga människor. Passade på att fotografera det och tyckte att det blev några riktigt coola bilder.
.

10 December

Publicerad 2011-12-10 23:53:27 i Allmänt

Har dessutom blivit alldeles förvirrad, det är helt omöjligt att ladda upp bilderna på blogg.se. Har varit så i flera dagar. Man kan inte ladda upp dem alls, vilket är väldigt frustrerande... :/
.
Imorgon blir det att åka in till staden och se på lucia kröningen som är 16.00. Fast jag skulle åka in vid 14.00. Lovade syrran att jag skulle fotografera, så får se till att jag ställer mig hyfsat långt fram.
.

Kanske kan köpa någon julklapp också.. ;)

Strömavbrott.

Publicerad 2011-12-10 12:16:21 i Allmänt

Är alltid lika roligt när man har strömavbrott. Eller nej, det är det inte. Dessvärre har jag blivit sjuk också. I går morse var jag frisk, väldigt frisk. När jag kom hem från skolan så hade jag feber, snuva. Slocknade direkt i sovan och vaknade halv 6. Då var det bara att hoppa upp och köra iväg till kyrkan där jag skulle medverka i ett lucia tåg. Nej, det blev inte så bra. Men det var värt ett försök.
.
Gick och la mig vid 21.00 igår pga strömavbrott + hur jag mådde. Vaknade nyss. Det var skönt. Riktigt gott att sova ut.

8 December

Publicerad 2011-12-08 19:11:50 i Allmänt

Varför är det helt omöjligt för mig att ladda upp nya bilder? Har bara de gamla eftersom det verkar vara något problem med DNS - kopplingen så jag antar att jag får försöka fixa det här snart!
.
Just nu funderar jag på att sätta mig och läsa på prov och redovisningar vi har kommande dagar. Hela helgen är fullbokad med julgrejer och träningar! Äntligen har min fot blivit bättre! Det är fortfarande inte riktigt bra, men det är bara att bita ihop och låtsas som ingenting.
.

6 December

Publicerad 2011-12-06 18:51:07 i Allmänt

Äntligen har det kommit ordentligt med snö! Yippie! Ungefär 10cm. HÄRLIGT! Hoppas det ligger kvar. Senaste dagarna har jag haft väldigt mycket och göra pga att jag håller på att skriva en speciell sak till en speciell grej.
.
Sen dessutom har våra lärar lagt nästan alla prov nu på slutet känns det som. Suck. Det är inga större bekymmer men, men. Vi får ha fusklappar på Biologi provet, funderar på att kopiera min och sälja. Tror ni det fungerar?
Kanske inte när jag tänker efter....
.
Dessutom så har min syster fått KÖRKORT idag! Och hon gjorde en övernskommelse med mig, hon lovade nämligen att vi två skulle åka till Jul på Liseberg om hon inte kuggade. Den 18 December har hon bokat in det! :)

4 December.

Publicerad 2011-12-04 16:57:27 i

Pappa följde frivilligt med och julhandlade med mig idag! Fick bestämma exakt vart jag ville åka. Jönköping, Borås, Göteborg, Falköping? Ja, vart skulle jag åka? Givetvis kunde jag inte bestämma mig så körde på chansningen. Slutade med att vi åkte till Jönköping. Dessvärre inte den smartaste iden, efter ungefär 45minuterna fick jag så ont i foten att jag knappt kunde gå.
Du är normal. Du är vacker, ta och kolla dig sjäv i spegeln.
Jag är bra på att lura folk. Jag ser aldrig ut så, det här är mer jag;

3 December.

Publicerad 2011-12-03 16:28:00 i

Har snöat hela dagen.. Låt mig uppdatera väderprognosen (hemma) genom att säga att ute är det GEGGIT. Blöt. Snöslask. Ojojoj, det kommer snart. För exakt ett år sedan idag var det 21 minusgrader och ungefär 1 halvmeter
snö! :)

2 December.

Publicerad 2011-12-02 12:57:15 i Allmänt

Ah, härligt att vara hemma och slappa. Bara det lilla problemet med min fot.
Imorse kämpade jag mig upp till kvart över 7 för att jag skulle se på julkalendern, och det mina människor var kämpade. Jag drog mig fram på golvet. Plågade mig själv... Bara för att se på Tvn. (lite överdrift.)

Min kompis kommer med skolbussen sen så funderar på att göra pannkakor. För jag är väldigt sugen på det! :)


För er som gör någonting viktigt kan jag meddela den informationen om att det har snöat hos mig.
Kl. 8.34. Och det ligger fortfarande lite kvar :O! Som kommer smälta.

1 December

Publicerad 2011-12-01 20:40:00 i Allmänt

Deprimerad.
Har fått en infektion i undersidan av foten vilket resulterar i att jag inte kan gå utan att det gör ont. STACKARS MIG. Haha. Nej. Faktiskt mår jag toppen!
Läkarna sa nämligen att det inte är så smart att anstränga foten eftersom det troligen leder till en längre tillfriskningstid, och det hinner jag inte med. Fotboll och löpning. Hur skulle det gå om jag inte kan gå? :)
Och för er som inte har förstått ansåg dem att det inte var smart att inte gå till skolan imorgon om jag inte hade något viktigt, utan istället vara hemma.
Hur skönt är inte det? Ligga hemma i soffan och sappa emellan kanalerna på tvn och vara alldeles frisk. Om man bortser från foten.
Fast tror jag ska gå ändå! Så känslig är jag inte, det som inte skadar, härdar! :)

Klar!

Publicerad 2011-12-01 20:18:59 i Allmänt

Redo inför inspelningen av en teaterföreställning imorgon kväll. Funderat en rätt så lång stund på vilket objektiv jag skulle ta. Valde att ta 50mm, det lilla, efter som jag antar att det kommer vara rätt mörkt och det släpper in mer ljus. Tar med mig det andra objektivet, strandad, eftersom det lilla kanske inte får med hela omfånget. Den här gången ska jag inte glömma sätta på mikrofonen. Haha! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela